mereka yang gorgeous

Sunday, 6 January 2013

cara cari jodoh impian :p


mesti korang excited kan nak tahu macamane nak dapatkan jodoh impian korang tu..kat bawah ni saya nak share tips untuk dapatkan jodoh impian korang berdasarkan pekerjaan mereka...jemputlah baca.. ^__^



  • doktor - korang selalu selalu la pergi hospital ke, klinik ke tayang muka comel comel tu..mana tahu boleh sangkut.. 
  • peguam - selalulah pergi pejabat peguam..sebab kat situ kita boleh jumpa peguan dan cuba lah masuk jarum..gerentipeguam tu heppy... :p
  • cikgu - rajin rajin lah pergi sekolah..kalau ada adik adik yang still bersekolah, korang ringankanlah tulang hantar diorang ke sekolah..mana tahu boleh sangkut sorang..kan?
  • engineer - selalu kita boleh jumpa engineer ni kat kilang lah paling mudah...jadi, kalau agak agak nak test power korang tu, kerja lah kilang..buat muka2 comel sikit depan engineer korang ye.. >.<"
  • pensyarah - pensyarah ni pun lebih kurang macam cikgu jugak, dan nak jumpa kena lah pergi U kan..tak payah belajar kat U pun boleh...berlegar legar je depan pintu bilik pensyarah idaman tu..nanti dia perasan lah..haha (sebelum tu pastikan pak guard tak ada)
  • pilot - macam kawan saya, nak dapatkan husband pilot..so, kakak dia cadangkan pergilah kat airport kan? barulah ada pilot..
  • pelakon - try lah korang pergi kat set penggambaran tak pun anugerah skrin..mana tahu, tak dapat pelakon, dapat sambar pengarah..ye tak? hhaaahaa

serba sedikit tips yang dapat saya kongsi kat sini..terima kasih..hahahhahaaaa

kesimpulannya, kalau nak cari jodoh kita perlu berusaha bukan hanya tunggu datang bergolek pada kita..bukan maksud saya, cuba untuk menonjolkan diri dengan perkara negatif tetapi, Allah dah berikan kita cara untuk mencari jodoh sebenarnya  salah satunya, kekuatan DOA.. bukanlah pandai sangat saya ni sedangkan diri sendiri pun tak berkahwin lagi.. :p
tapi, berpesan pesan perkara baik itu sesungguhnya amalan yang mulia... Insha Allah.. ^__^
(pesan untuk diri sendiri jugak)



cubalah amalkan..Insha Allah ^_^


*entry awal tu sekadar selingan*

salam mahabbah ^__^

2 comments:

  1. senget sgt......
    mcm dh common sense je....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hii...tak yah nak platform cinta
      sangat lah efan law...
      cari pasal je budak ni... >.<"

      Delete