mereka yang gorgeous

Sunday, 13 January 2013

rajuk rajuk lelaki


holalaa...saya sangat yakin korang mesti pernah lalui situasi di mana lelaki merajuk..tak kiralah kawan ke, boifren ke, tunang ke atau pun suami..dan agak pening untuk korang (termasuk saya) yang bergelar wanita ni nak memujuk..betul tak?? sila lah "iya" kan..

selalunya, bila lelaki merajuk diorang akan buat perkara perkara macam ni;

* senyap je dengan kita..tak nak bercakap..kalau bercakap pun mungkin sepatah dua je lah...

* buat buat tak layan atau tak faham..kalau yang ada henpon canggih manggih tu, nanti mesti dia layan
   henpon dia je..kita ni? buat lah muka muncung sedepa ke, sedih ala ala cinderella ke, haruslah dia tak
   layan...

* ni lagi satu, kalau kita call dia tak nak angkat..haa..tanda merajuk lah tu..nanti kalau tanya, alasan dia
   tak dengar sebab tidur..padahal memang tak nak angkat..uwaaa!!

* mesej yang tak berbalas...hantar lah berpuluh mesej pun..kalau dia dah merajuk tu jangan harap nak
   dibalasnya..dan perempuan ni pun mulalah rasa hiba hati...nak nak kalau isteri kan..:'(





dan wanita pulak bila lelaki merajuk mereka jadi seperti ni;

 merajuk balik..haa..yang ni memang selalu berlaku..tapi sedarlah wahai wanita wanita di luar sana
   senjata mu itu tidaklah seampuh mana untuk melawan rajuk mereka..last last kita jugak pujuk mereka
   balik..betul tak?? :p

 senyap dan diam tanpa kata..terkelu lidah untuk mengeluarkan kata..bukan sebab tak nak pujuk, tapi
   tak tahu cara untuk memujuk dengan berkesan..bagaimana ye??

 call dan mesej bebanyak banyak dengan harapan ada respon..tapi hampehh..takda satu pun respon...
   alahai sedihnya hati... :'(

 mula fikir bukan bukan..macam macam fantasi lah yang keluar dari minda utopia ni..nak nak lagi duk
   layan cerita cerita or novel sesedih..memang menjadi jadilah tu..lagu pun jadi..

 menggelabah tak tentu pasal..kalau dah sayang sangat, memang menggelabah jadinya kaum perempuan
   ni..jadi, encik encik di luar sana, mohon lah jangan perlakukan kami dengan sedemikian.. :'(
   kadang kadang sampai satu tahap ni perempuan boleh jadi nekad sesangat..



dan dalam menggoogle google dengan pak cik google terjumpa pula gambar ini, (really mean it)




dan terimalah buah tangan dari saya untuk awak Mr. A..maaf sebab saya tak pandai memujuk..





salam mahabbah...

2 comments:

  1. lelaki kalau merajok huduh,perempuan kalau merajok comel..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahha..teramat setuju 157%...
      betul tu kak eyka..
      tapi kena waspada gak, walau comel
      macamane pun kalau asyik merajuk je
      lelaki pun naik malas nak layan...huhu :P

      Delete