mereka yang gorgeous

Sunday, 14 October 2012

exam??? LARI!!!! =.='

baiklah...di facebook saya tengok makin ramai yang post pasal ;

"whoooaa... lagi 36 hari lagi STPM...prepare masih belum cpai 100%...good luck rakan2 ku yg bakal amik STPM thun akhir ni...xlupa jgk pada lower 6 yg amik 5.11.2012 ni... GOOD LUCK... :) " (maaf dik akak copy ayat kamu.. buat contoh je ^_^) 

hahahaaa.. (gelak jahat sebab dah lepas..)
kalau tak percaya cuba korang tengok kat sini..hihiih  (dengkinya...>.<")


muke "exam" korang kan..? hahaa


sebenarnya, itulah fenomena yang biasa berlaku di alam maya ni...
semua orang berhak menge'post' apa yang mereka mahu (tapi yang post bukan2 tu mohon tolong hentikan, TQ)

saya mengerti apa yang mereka rasa, dan saya memahami apa yang mereka lalui sebab diri sendiri pernah menjadi sebahagian dari mereka...   (chill adik2.. ^__^)

walau bagaimanapun ketakutan dan kebimbangan bersarang di dalam hati, jengan sesekali membenarkan 'ia' menguasai diri.. (secebis ingatan..^.^)

mungkin ada yang seperti saya dulu,menjadikan STPM sebagai tapak permulaan setelah kejatuhan empayar kegemilangan di sekolah menengah.. 
yaa... saya pernah kecundang dahulu.. mengapa? atas kealpaan diri sendiri.. =.="

baiklah, sementara masih ada masa selama lebih kurang sebulan ni, korang tingkatkanlah fungsi 'jentera' peperiksaan korang...jangan sia2kan masa yang ada..korang kena tahu, kat mana 'goal' korang dan bukan tu saja, korang kena tahu macamane nak membolosi gawang tu sendiri..



multiple choices grade...CHOOSE which will be yours..


dan paling penting, jangan 'stress' kan minda korang dengan exam ni...satu hal yang memang akan korang cakap lebih kurang mcm ni, 

"aduhh...STPM dah dekat..tapi satu hape pun aku tak habis study lagi....mcamane ni??"

kan?? haha...
lupakan orang orang sekeliling (yang leka) sebentar untuk kejayaan diri sendiri..insyaallah..
korang sebenarnya masih sempat lagi, jangan terlalu paranoid sangat dengan cakap cakap orang,

"isshh...sebulan je lagi..mane sempat nak study ape pun.."

abaikan je ayat diorang tu..percayalah,
MASIH ADA KESEMPATAN JIKA BERMULA DI SAAT INI!

tapi, kalau korang keep 'posting' benda yang sama je tanpa apa apa TINDAKAN, korang sendiri mesti tahu kan apakah kesudahannya??  sooo,,,, orang jawe selalu kata,

"BETTER LATE THAN NEVER"  ^_^





pocketNOTE : kejayaan dalam diri setiap orang adalah berbeza mengikut tafsiran masing masing..tapi apa apa pun, jangan cuba untuk leka dalam saat yang genting ni.. <3
terima kasih sudi baca,
salam mahabbah...




No comments:

Post a Comment