mereka yang gorgeous

Monday, 31 December 2012

2o12 kata PERGI, 2o13 kata MARI



hari ini confirm ramai sangat yang buat entry pasal menjelangnya tahun baru 2013..termasuklah saya juga yang termasuk dalam golongan mereka tu..kiranya macam ni entry terakhir lah untuk tahun 2012 ni...sebab esok kita dah masuk tahun 2013..welkem new baby born, 2013.. :p

walaupun 2012 merangkak pergi, namun banyak benda yang berlaku dalam perjalanan hidup saya selama 20 tahun di bumi Allah ni...22 februari nanti dah 21 tahun..so..korang korang semua silakanlah dari sekarang dah boleh fikir fikir dan standby hadiah untuk saya..hikhikk.. (tunggu hadiah yang lebih bermakna dari seseorang kot?)





sejujurnya,banyak benda yang saya kena angkut dari tahun 2012 ke 2013 ni..sebab apa? sebab banyak yang terpostponed...saya percaya korang pun ramai yang macam tu kan..haha..agenda agenda tersebut perlulah dianjak ke tahun yang berikutnya..nak tinggalkan? no way..mana boleh..buat kerja jangan separuh jalan..walaupun korang rasa perlu dilupakan sebab dah menginjak ke tahun baru, ia harus diteruskan...


ada orang kata tahun ini lebih banyak pahit dari manisnya, dan juga sebaliknya..tapi bagi saya..dua dua tu ada..tak kanlah sepanjang tahun korang asyik dapat bad luck je kan? tak kan lah menangis berduka setiap hari kan? tipulah..mesti ada saat korang tertawa gembira jugak..ada hari yang korang berbahagia...betul ke tidak? haha

dan, normally masuk je tirai baru ni orang ramai pun mulalah dengan azam baru yang mereka cipta tu.. (padahal, azam yang lepas pun tak buat buat lagi)...nak begitu..nak begini dan bla bla bla....kalau tanya saya?   umm...macam tak ada je azam... (teruk kau amah..azam pun tak ada)  entahlah...sememangnya begitu sejak dulu..bukan bererti saya nak duduk je di takuk lama..tapi, kenapa mesti nak tunggu tahun baru, dan azam pun mesti baru? korang terfikir tak?bukan nak provoke ye...

sebab bagi saya azam dan perubahan tu sentiasa ada..tak ada due date...macam ada due date lah pulak, tahun ni aku mesti buat macam ni..so, akhir tahun nanti aku dah dapat resultnya...errk?? macam tu ke? tak lahh..haha...just pendapat saya je..terpulanglah pada korang semua kan..tapi saya, memang tak ada azam...kalau harapan itu mungkin..iaitu harapan yang tak tertunai pada tahun 2012 ni..

orang kata tahun baru so bukak buku baru...habis tu, kalau buku tu banyak lagi ruang kosong tak kan nak buang kan? pembaziran itu amalan syaitan..haha..gunakanlah buku yang lama tu walaupun ia nampak buruk dan usang..korang sendri lah yang kena pandai pandai nak touch up supaya ia jadi menarik dan selesa dipandang..ye dop? tak yah membazir beli buku baru..okeh? (pesanan penaja :p)

akhir kata....SELAMAT MENYAMBUT TAHUN BARU untuk korang semua...tak lupa jugak, SELAMAT HARI LAHIR UNTUK coursemate saya, Siti Nurfaizura, yang ke 21..dan kawan kawan yang menyambut hari lahir pada bulan Januari ni... ^__^
*doakan saya untuk final exam yang bakal start pada 2 Jan 2013 ni nanti ye... ^__^



salam mahabbah



4 comments:

  1. selamat tahun baru..done flw :)
    jmput ke blog sy n flw skali..
    http://mimque.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. selmat tahun baru ..thank for the follow jgn lupa follow twitter saya
    --->https://twitter.com/AzielahRahim

    ReplyDelete
    Replies
    1. most welcome :) selamat tahun baru jugak...
      sorry, tak dapat follow twitter sbb tak ada acc twitter..hehhe
      ^__^

      Delete