mereka yang gorgeous

Friday, 21 December 2012

saya nak tahu kod I/C lah?

Assalamualaikum..

hai..huhuii..tak tahulah kenapa petang petang macam ni tetibe saya menjadi seorang yang ala ala kepoh pulak..bukan kepoh apa...sibuk nak tahu kod I/C setiap negeri..korang rasa penting ke?? entahlah..saya pun tak tahu penting ke tak untuk menghafal, tapi kalau setakat nak tahu tu maybe ok kot..huhu...

meh la kite tengok nun di bawah tu haa... (macam jauh sangat je kan)


 Johor
01, 21, 22, 23, 24
 Kedah
02, 25, 26, 27
 Kelantan
03, 28, 29
 Melaka
04, 30
 Negeri Sembilan
05, 31, 59
 Pahang
06, 32, 33
 Pulau Pinang
07, 34, 35
 Perak
08, 36, 37, 38 , 39
 Perlis
09, 40
 Selangor
10, 41, 42, 43, 44
Terengganu
11, 45, 46
 Sabah
12, 47, 48, 49
 Sarawak
13, 50, 51, 52, 53
 Wilayah Persekutuan (Kuala Lumpur)
14, 54, 55, 56, 57
 Wilayah Persekutuan (Labuan)
15, 58
 Wilayah Persekutuan (Putrajaya)
16
 Negeri Tidak Diketahui
82

source ; Jabatan Pendaftaran Negara..

*soo..korang punye yang mane?? haha...saya punya yang paling awal tu haa.. proud to be Johorean.. ^_^

saya kepoh nak tahu sangat sebab jumpe I/C orang kod die "33"..ehh?? ada ke? macam tak pernah jumpe je? tu yang main main dengan pak cik google ni..hihihi..neway, minggu ni study week..minggu depan dah start  final untuk sem 1 Tahun 1 dan lepas tu cuti! yahoo!..soo..korang korang semua doakan saya ehh?? (hope dekan..hihi)  insha Allah... sayang korang semua.. <3 <3 <3




classmate saya a.k.a ANSOSIANS..cube teka yang mane saya? heheh  ^__^  *sumber gambar, cik idaedani...

tamat sudah semester satu.........


salam mahabbah..

5 comments: