mereka yang gorgeous

Saturday, 8 December 2012

sepetang bersama

Assalamualaikum......

petang petang yang indah permai ni sambil sambillayan lagu hindustan...errr?? sejak bila pandai layan lagu hindustan ni? siap gelek gelek lagi.. ohh..tak tu tipu je..saya ni sopan tahu, takkanlah sanggup buat macam tu...hihihi  *nampak benor nipunye....

ni semua berkat cik rumate, Muth sebab dia rajin bukak lagu hindustan dalam bilik selain mewarisi bakat ibuku yang suka sangat tengok citer hindustan..nak tahu tak?? semalam untuk kali pertamanya saya menjejakkan kaki ke Midvalley Megamall...atas jemputan kehormat dari cik Suleeyia a.k.a Su...soo..ala ala jakon jugak lah bila sampai tu..haha... :p

para pelakon :

* Su
* Leha
* Atul


meh tengok kronologi kejakonan terlampau kami kat bawah :




Yang merah tu Leha, yang kelabu tu Su.. :p
time ni tengah tunggu Atul beratur beli tiket wayang..
kitorang malas nak bersesak sesak dan menambah kepanjangan
barisan tu, so Atul lah dengan rela hati pegi beli
*padahal kitorang bagi duit je, die tak cakap pun rela...haha





ni nama dia pokok krismas (semua orang tahulah amah oii)
tengah diri diri tunggu tiket tu, gambar pokok krismas pun jadi..





Tu leha tengah berpeluk tubuh ala ala model tunggu atul..
hari jumaat pun ramai orang...ohh..yee..kitorang tengok movie
Breaking Dawn Part 2...melayan kan si atul yang meroyan nak sgt 
tengok cite tu..tapi...memang berbaloi la! best gile!
kalau korang belum tengok better korang gi tengok sekarang..ok? sekarang! 
hahaha  :p





lepas kua wayang terus cari toilet..maklumlahh macamane keadaan 
dalam tu kan..hahha..kalau bole nak bawak comforter..ehh??
see..apa yang berada di tengah tengah tu...soo..memang dah nampak
sangat lah kejakonannya di situ..ye laa..dekat UKM mana ada toilet yang 
letak simbol tu besar besar... leha laa yang beria ria amat nak bergambar kat situ.
cantik katanya..apa apa lah leha oii...saya snap je..haha
*kalau nak, request kat VC..hammbooii..macam lah dapat..haha..




sapa nak belanja saya makan kat sini?? angkat tangan!mewah gile..
terpesona diriku dengan keindahannnya..haha..metafora sungguh..
series..niat hati teringin nak naik dan posing posing gedik kat atas tu...
mesti korang pun nak kan..tak ya laa nak cover cover..hahhaa
tetapi, memandangkan kalau nak naik mestila kena makan kat situ kan..
soo..saya pun mematikanlah niat... 
(banyak duit ptptn kau amah nak makan kat situ..haha)




nak main piano dalma sangkar tu! nak main! nak main! *pang
korang bayangkan kalau tiba tiba ada jejaka mainkan lagu gune piano tu untuk korang,..
wahh..suweett... *dah cukup berangan




Su, Atul n Leha...
*saje fokus kat pondok tu jugak...
korang kena paham keinginan ku itu..haha  :p




ok, senyap jangan gelak atau kata apa apa..
ini sabotaj dari mereka...saya tak rendah tapi mereka yang tinggi..
ok!   =.="



Atul dan tepi pokok krismas...


Leha pun nak jugak.. hihi





Su pun jugak...dia kata kalau boleh nak panjat pokok tu..
ehh?? maaf, saje menambah..haha






sape ni? tak ada dalam list pun?
entah, tengok budak ni duk galak berposing saya pun snap je lahh..
hihi






suka gambar ni! lawa kot muka su! 











cuba cari atul di mana? 












okehh...lepas puas menggedik kat pokok krismas, destinsai seterusnya ialah
MPH boookstore..teruja gila saya tengok buku banyak banyak..
tak buang masa terus meninjau ninjau kawasan...haha




Atul tengah cari buku ape entah...khusyuk betul..huhu






Ehh..su jadi promoter??















ni kedai VCD pulak...saje masuk tapi tak beli ape pun..haha





hi! My name is Avina,..i'm from Iran..
i'm soo soo soo cute like sis Amah...err?? hahha
*dusshh!!

masa baru keluar dari Carrefour, kitorang duduk duduk kejap..lepaskan penat
sedang su, leha n atul bincang2 saya pun snap2 lah gambar budak ni..mak dia sibuk
berbual dia main sendiri je..lama pulak tu... ohh..ye..berbual bual dgn mak Avina,
diorang dari Iran, study kat UM...
dan..baru saya tahu bagi orang orang di sana (Iran), tak elok dukung baby..
sebab saya mtk kbenaran nak dukung Avina,tapi mak dia cakap macam tu..soo..
agak sedih jugakla..tapi, kita kena lah hormat orang kan?? hehhe
*no ethnocentrisme!
tak lama lepas tu, mak die tanya saya (maybe sebab saya galak sangat kot dgn anak die)
lebih kurang macam ni,
"are you married or single?"
me, "no,i'm single" sambil sengih sengih kerang
"u should married n u will have one"
me, tersimpul malu...(senyum sepanjang perjalanan) hahha  :p


*sebenarnya mula mula tak nak keluar..lepas tu macam terfikir duk dalam bilik sorang sorang amat membosankan...rumate pagi2 lagi dah cabut balik..hari selasa nanti baru balik katanya..nampak tak kebosanan saya di situ? dan hari ini malam kedua tinggal sorang sorang..kerinduan menggamit..nak balik Kulai!!!  



salam mahabbah


2 comments:

  1. best kan twilight? nak tengok lagi je rasa. ada tiket free x? huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. best gilee kott...suspense...kite siap naik kaki lagi atas kerusi tu..haha..tiket free?? meh duit! :p

      Delete