mereka yang gorgeous

Tuesday, 20 November 2012

rahsia yang ANDA tidak ketahui... :p

dan tetibe malam ni jejari saya macam gegatal pulak nak menaip naip tentang 'tanda tanda perempuan suka kat lelaki'... (berdasarkan pengalaman sendiri..hikhikkk..)


1. suka curi tengok muka lelaki tu...hihiii...ini memang tak dinafikan berlaku pada seorang wanita tu kalau dia dah syok kat seorang lelaki..seboleh boleh dia nak tengok jugak muka lelaki yang dia suka tu...even mengintai dia berjalan dari jarak jauh pun cukuplah..huhu

2. blushing blushing muka si dara ni kalau lelaki yang dia suka tu bual bual atau bertanya pada dia..sebab apa? sebab malu lahh..lelaki yang dipuja ada kat depan mata...mana tak malu oii..prince charming depan mata...! huhu..lepas tu..mulalah tertunduk tunduk tengok meja, kuis kuis jari...konon nak cover malu lah tu..hihi  :p

3. sentiasa utamakan orang tersebut..hah! yang ni memang benar benar pernah berlaku.. dulu saya pernah kerja kat satu tempat ni, (identiti dirahsiakan).. ada sorang mamat ni, suka je nak mintak tolong dengan saya..tak tahulah kenapa..sebab saya ringan tulang kot?? (perasan..hihi) lama kelamaan saya pun ter'fall in like' kat die..hehe..so..dari situ, bile die mintak tolong je saya pun dengan bersungguh sungguh lah mencari alasan semata mata nak membantu dia..atas tiket, saya org bawahan je so perlulah tolong..hahha

4. suka je nak dengar dia bercerita...haha..ditakdirkan orang yang saya 'like' ni agak suka bercerita dan agak happening, saya pun suka lah nak 'berdampingan' dengan dia mendengar segala story mory die tu..suka lah katakan..wek! ahah.. *boleh je nak berdampingan, tapi janganlah nampak obvious sangat kita ni suka kat dia..diam diam sudahlah..hehe

5. menjadi stalker terhebat abad ini! hahha..yang ini sudah pasti lahh..paling mudah, duk mengintai fb die..kepoh je nak tahu apa yang berlaku kat dalam tu..habis semua gambar, profile, friends die kita jelajah...pantang ada orang comment kat status dia dan keluar kat news feed, mesti nak tengok..tapi, yang penting saya hanya mampu jadi stalker je n "like" post post die..nak comment? maaf, tak berani nak menonjol..takut die tahu..hihi  :p

6. concern tentang si dia..haa..yang ni kalau lelaki lelaki kat luar sana perasan lah, memang akan berlaku..wanita tersebut mula lah sibuk sibuk kan hal anda..kalau anda merokok, dia dengan penuh 'berhemahnya' mengatakan yang rokok itu begitu dan begini..kalau anda tak makan, dia suruh anda makan dulu, dan start bagi ceramah free pada anda..heheh

7. cepat tacing atau pun terasa kalau si dia yang kita suka tu buat sesuatu yang konon kononnya dah menyakitkan hati kita... (helloo...die tak tahu pun awak suka kat die tau, mane lah die perasan klau die tersakitkan hati awak..hihi) lelaki mesti tahu tentang ni..ok! al kisah, pernah terjadi sesuatu peristiwa di mana seorang lelaki telah meninggalkan seorang wanita di dalam hujan..ceit! kata suruh hantar barang tu pada die, tunggu punye tunggu sepuluh minit berlalu dan hujan membasahi bumi..apa lagi, dengan wanita tersebut turut 'hujan' bersama...rupa rupanya lelaki tersebut telah selamat berada di rumah..hmmm..memang menggeramkan... *lelaki tu tak tahu pun perempuan tu suka kat die :p

8. sanggup menemani...oppss! ya..memang perempuan ni kalau dah suka kata seseorang tu, dia sanggup menemani walaupun sekadar SMS je..perasan tak?? hihi..even dah lewat malam pun dia setia lagi menemani orang tersebut..soo..rasa beruntung tak?? haha *walaupun wanita tersebut tahu lelaki tu ada GF..hmm


ok lahh....penat dah menaip..sambung pada next entry ok?? TUNGGUUUU.......  ^__^


pocketNOTE : kadangkala terasa macam bersalah juga..perampas kah saya??  apa pun, semua adalah kehendak-NYA..siapa kita untuk mengingkari... >.<"      dan saya redha...in shaa Allah...

salam mahabbah...

No comments:

Post a Comment